Varovanje podatkov


Politika uporabe piškotkov
Za pravilno delovanje spletišč wagner-group.si se včasih na vašo napravo naložijo majhne podatkovne datoteke, imenovane piškotki.

Kaj so piškotki
Piškotek je majhna besedilna datoteka, ki jo spletišče ob obisku shrani na vašem računalniku ali mobilni napravi.

Lastni piškotki so piškotki, ki jih določi spletišče, na katerem se nahajate. Bere jih lahko samo navedeno spletišče. Poleg tega lahko spletišče uporablja zunanje storitve, ki prav tako določijo svoje piškotke; ti se imenujejo piškotki tretjih strank.
Trajni piškotki so piškotki, shranjeni na vašem računalniku, ki se ne izbrišejo samodejno, ko zaprete brskalnik, kot se to zgodi pri začasnih piškotkih.
Le ob provem obisku spletišč wagern-group.si boste morali sprejeti ali zavrniti piškotke.
Z njihovim sprejemom si bo spletišče za določeno obdobje zapomnilo vaše izbire (kot so uporabniško ime, jezik ipd.).
Tako vam jih ne bo treba ponovno vnašati za brskanje po spletišču v okviru istega obiska.
Piškotki se lahko uporabijo tudi za zbiranje anonimiziranih statističnih podatkov o uporabniških izkušnjah s spletno navigacijo na naših spletiščih.


Kako uporabljamo piškotke
Spletišča wagner-group.si večinoma uporabljajo „lastne piškotke“. Te piškotke določi in nadzoruje wagner-group.si in ne zunanja organizacija.
Za ogled nekaterih naših strani pa boste morali sprejeti piškotke zunanjih organizacij.

Uporabljamo 3 vrste lastnih piškotkov, in sicer za:
-shranjevanje izbir obiskovalcev
-operativnost naših spletišč
-zbiranje analitičnih podatkov (o vedenju uporabnikov)


Izbire obiskovalcev
Te določimo mi, zato smo edini, ki jih lahko beremo. Zapomnijo si:

-če soglašate (ali ne) z uporabo piškotkov na tem spletišču
-če ste že odgovorili na anketno vprašanje v pojavnem oknu (o tem, ali ste zadovoljni z vsebino spletišča) – da se vprašanje ne bo znova pojavilo

Operativni piškotki
Da bi nekatera spletišča lahko delovala, je potrebna vključitev nekaterih piškotkov. Zato ti ne potrebujejo vašega soglasja. Gre zlasti za naslednje piškotke:
-piškotki za avtentifikacijo
-tehnični piškotki, ki jih zahtevajo nekateri sistemi IT

Piškotki za avtentifikacijo
Ti se shranijo, ko se prijavite na spletišče wagner-group.si prek naše avtentikacijske storitve (Login). S tem dejanjem sprejmete s tem povezano izjavo o varstvu podatkov.


Analitični piškotki:
Te uporabljamo izključno za notranjo raziskavo o tem, kako bi lahko izboljšali storitev, ki jo ponujamo svojim uporabnikom.
Piškotki zgolj ocenijo, kako uporabljate naše spletišče kot anonimni uporabnik (zbrani podatki vas ne identificirajo osebno).
Poleg tega se ti podatki ne izmenjujejo s tretjimi strankami in se ne uporabljajo za druge namene. Anonimizirani statistični podatki se lahko posredujejo izvajalcem, ki delajo na vzdrževanju spletne strani.
Teh piškotkov ni možno zavrnti.


Piškotki tretjih strank
Nekatere naše strani prikazujejo vsebine zunanjih ponudnikov, kot so YouTube, Facebook in Twitter.
Za ogled vsebine tretjih strank morate najprej sprejeti njihove posebne pogoje. To vključuje njihove politike glede piškotkov, nad katerimi nimamo nadzora.
Če si teh vsebin ne boste ogledali, se vam piškotki tretjih oseb ne bodo namestili na napravo.

Tretji ponudniki na spletiščih wagner-group.si
You Tube
Google Maps
Twitter
Vimeo
Microsoft
Facebook
Google

Teh storitev tretjih oseb wagner-group.si ne nadzoruje. Ponudniki lahko kadar koli spremenijo pogoje uporabe, namen in uporabo piškotkov ipd.


Kako lahko upravljate piškotke
Piškotke lahko upravljate/brišete po lastnih željah – za več informacij glej aboutcookies.org.


Brisanje piškotkov z vaše naprave
Vse piškotke, ki so že nameščeni na vaši napravi, lahko izbrišete tako, da počistite zgodovino brskanja v vašem brskalniku. S tem boste odstranili vse piškotke z vseh spletišč, ki ste jih obiskali.
Zavedati pa se morate, da lahko izgubite tudi nekatere shranjene informacije (npr. shranjene podatke za prijavo ali svoje izbire znotraj spletišč).

Upravljanje piškotkov na določenem spletišču
Za podrobnejši nadzor nad piškotki na določenem spletišču preverite nastavitve zasebnosti in piškotkov v svojem izbranem brskalniku.

Blokiranje piškotkov
Večino sodobnih brskalnikov lahko nastavite tako, da bodo preprečevali namestitev piškotkov na vašo napravo, vendar boste morali tako morda nekatere nastavitve ročno urediti vsakič, ko boste obiskali spletišče / spletno stran. Nekatere storitve in funkcije pa morda sploh ne bodo ustrezno delovale (npr. prijava s profilom).

Wagner-Group.si na Instagram-u

    Wagner-Group.si na Facebook-u

    Mi uporabljamo piškotke, da izboljšujemo našo spletno stran in da izboljšamo delovanje strani, ko jo uporabljate. Da izvete več o piškotkih, ki jih uporabljamo in kako jih lahko izbrišete, preberite podrobne informacije.

      Sprejemam piškotke iz te strani!
    EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk